Trime-CZ logo
Trime-CZ logo

Všechny články

Čím je dána typická červená barva omega 3 olej z krillu?Aktualizováno 5 months ago

Typická červená barva omega 3 oleje z krunýřovky antarktické je dána obsahem nejsilnějšího přírodního antioxidantu astaxanthinu, který se v krillu nachází. Astaxanthin přítomný v krillovém oleji má silné antioxidační vlastnosti, které chrání olej před oxidací a zvyšuje stabilitu oleje, čímž odpadá nutnost přidávat další antioxidační látky. Zároveň má významné zdravotní výhody pro lidské tělo.


Změna barvy u oleje z krillu a jeho zesvětlání je dáno oxidací. Při porovnávání doplňů stravy s tímto omega 3 olejem tak může zákazník rozpoznat jestli byl olej při kapslování ochráněn před vlivy vzdušného kyslíku nebo nikoliv. Také proto volíme u všech našich produktů obsahujících omega 3 mastné kyseliny kapslování pod atmosférou dusíku aby bylo zabráněno jeho degradaci. 


Jak je astaxanthin v těle krillu syntetizován?

Astaxanthin se v krillu vytváří díky jeho stravě, která zahrnuje mořské řasy, zejména červené řasy a některé druhy fytoplanktonu. Tyto jednoduché fotosyntetizující organismy obsahují astaxanthin, což je přirozeně se vyskytující červený pigment s antioxidačními vlastnostmi.

Když krill konzumuje tyto řasy, astaxanthin se hromadí v jeho tkáních, čímž se jeho tělo zbarvuje do červena. Díky této akumulaci astaxanthinu se krill stává nejen zdrojem omega 3 mastných kyselin, ale také silného antioxidantu, který pomáhá chránit buňky před poškozením oxidačním stresem.


Byl tento článek užitečný?
Ano
Ne