Jak probíhá proces klíčení quinoy pro zajištění vysoké koncentrace vitamínů B?Aktualizováno 5 months ago
Výrobní proces produktu B-Complex Quinoa Powder, jehož součástí je klíčení a extrakce vitamínů, zahrnuje pečlivý proces a vybrané postupy pro zachování maximální biologické dostupnosti obsažených živin.
Jak získáváme vitamíny skupiny B ze semen quinoy:
1. Výběr těch nejkvalitnějších zrn quinoy
Nejdříve ze všeho vybereme ty nejkvalitnější semena quinoy v organické kvalitě. Klademe důraz na to, aby tato starobylá pseudoobilovana nebyla geneticky modifikovaná a neobsahovala žádné pesticidy nebo jiné chemikálie.
2. Namáčení quinoy v živném roztoku
Důkladně očištěná semena jsou následně, na určitou dobu, ponořena do speciálního živného roztoku vitamínů skupiny B. Tento proces aktivuje enzymy a zahájí proces klíčení.
3. Aktivace zrn quinoy klíčením
Proces klíčení trvá obvykle 2 až 4 dny. Během této doby semena namočená do živného roztoku absorbují obsažené vitamíny a začínají aktivovat proces klíčení.
4. Sušení klíčků při nízké teplotě
Následně jsou vyklíčená semena quinoy, pro odstranění vlhkosti a zachování maximálních nutričních hodnot, šetrně sušena při nízké teplotě. Nízkoteplotní sušení zabraňuje degradaci teplotně citlivých vitamínů a minerálů.
5. Rozemletí usušených klíčků quinoy na prášek
Po šetrném usušení a zbavení vlhkosti jsou klíčky jemně rozemlety na prášek. Výsledný produkt obsahuje koncentrované množství vitamínů skupiny B, které jsou snadno vstřebatelné tělem.